В центъра на моноспектакъла на Жулиета Колева Нищо по–хубаво по Оливер Буковски е проблемът за

...
В центъра на моноспектакъла на Жулиета Колева Нищо по–хубаво по Оливер Буковски е проблемът за
Коментари Харесай

Моноспектакълът Нищо по-хубаво – в подкрепа на жените и деца жертви на насилие

В центъра на моноспектакъла на Жулиета Колева  " Нищо по–хубаво "  по Оливер Буковски е проблемът за домашното принуждение. Героинята ѝ е жена към 50-те, която се бори с отчаянието, самотата и неналичието на опция в живота си. Но какво би могла една изгубена жена да опълчи на кошмарното си минало и пустото настояще?



" Новата обич е като нов живот ", споделя героинята на Колева. А тя отчаяно има потребност от нов живот, тъй като не е от късметлиите в сегашния. Тя познава разочарованието, насилието, пандиза, психиатрията и най-много – познава самотата. Такива са и действително съществуващите дами и деца, жертви на принуждение. Затова актрисата подарява всеки 2 лв. от продаден билет за спешните центрове, които поддържат обезверените и изстрадали дами и деца. 



Дали някои от жертвите на домашно принуждение ще се преборят с контузиите и несправедливостта? А ще успее ли тази простовата, даже цинична, самотна жена в пиесата да откри любовта, да отвори нова врата пред себе? И къде се намира тънката линия сред фантазии и действителност в нейното пусто съществуване? Къде сме ние, които се стремим към едно стойностно и одухотворено общество?

Следващото зрелище на " Нищо по-хубаво " ще се играе на 06 март, в 19:30 часа, на сцената на " Нов спектакъл НДК " . Елате и вие, с цел да се насладите на моноспектакъл с обръщение и задача. Ние ще сме там! А вие? 

     
Татяна Лолова: " Животът е бърз. Думите – къси "

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР